Stoga pažljivo proučavamo naše ambalaže vodeći računa o cijelom životnom ciklusu: od izbora sirovina do zbrinjavanja i recikliranja. Kako bismo osigurali održive ambalaže i postigli napredak prema kružnom gospodarstvu, Henkel je usredotočen na:

 

  • Ambalažna rješenja koja će do 2025. biti 100 % spremna za recikliranje ili ponovnu upotrebu. Danas se sve Persilove ambalaže u potpunosti recikliraju ako su prethodno pravilno zbrinute
  • Smanjenje udjela neobrađene plastike iz fosilnih izvora za 50 % u svojim potrošačkim proizvodima uz smanjenje volumena plastike, povećanje upotrebe plastike iz bioloških izvora ili unošenje recikliranog sadržaja u ambalažu
  • Postizanje cilja od NULA plastičnog otpada u okolišu

Kružno gospodarstvo

Loading...

Pametnija ambalaža

Naši razvojni inženjeri stalno rade na rješenjima koja upotrebljavaju što je manje moguće ambalaže i materijale za koje postoje javni sustavi za recikliranje. Proučava i analizira se svaki dizajn ambalaže kako bi se osigurala maksimalna funkcionalnost, a istovremeno se garantira sigurnost potrošača i smanjuje negativni utjecaj na okoliš.

Više informacija o održivosti pojedinih Persilovih proizvoda možete pronaći u odjeljku u nastavku.

Izlazak iz petlje

Naša misija je korištenje materijala iz održivih izvora i pametnog dizajna za izlazak iz petlje. Uvođenje recikliranih materijala u dizajn ambalaže ukazuje na činjenicu da ne trošimo resurse, već ih ponovno upotrebljavamo za stvaranje nove ambalaže nakon zbrinjavanja.

Henkel radi na uvođenju više od 30 % reciklirane plastike u sve potrošačke proizvode do 2025. na globalnoj razini, a već danas boca proizvoda Persil Green Power sadrži 50 % recikliranog materijala nakon isporuke potrošaču.

Zajednički rad

Vjerujemo da će napredak prema održivoj ambalaži biti moguć samo ako organizacije iz svih faza vrijednosnog lanca rade zajedno kako bi pokrenule inovacije.

Henkel je 2017. godine sklopio partnerstvo s društvenim poduzećem Plastic Bank koje se aktivno bori s problemom plastike u oceanima, pružajući prilike ljudima koji žive u siromaštvu.

Persil Gel

Boce naših tekućih deterdženata izrađene su od miješane plastike i mogu se potpuno reciklirati što potvrđuje i Institute Cyclos. Kad se njihov sadržaj potroši, prazne boce mogu se lako uvesti u postupak recikliranja, npr. odlaganjem u žute kante. Iako određeni proizvoda sadrže recikliranu plastiku, neprestano radimo na poboljšanju održivog otiska za sve proizvode u našoj ponudi.

Persil Prašak

Naše sklopive kutije i nosiva ambalaža sastoje se od najmanje 80 % oporabljenog papira. Mogu se isprazniti i vratiti među otpadni papir radi recikliranja. Upotrebljavamo vlakna neobrađenog papira samo ako je to apsolutno neophodno za stabilnost kartonske kutije, a ta neobrađena vlakna dolaze iz održivih izvora. Ovojnica proizvoda Persil Megaperls® može se u potpunosti reciklirati u plastičnom ciklusu.

Persil Duo Caps i Persil Discs

Budući da je ovojnica kapsula topiva u vodi mora biti zaštićena od vlage, a proizvodi Persil Duo-Caps i Disc isporučuju se u kutiji koja kombinira plastiku i stabilizirajući karton. Ambalaža se može u potpunosti reciklirati i štedi 40 % plastike u odnosu na prethodno dostupan dizajn koji se sastojao isključivo od plastike. Čim se kapsule iskoriste, karton i plastika iz kutije mogu se lako razdvojiti i uvesti u postupak recikliranja (npr. plastika se može staviti u kantu za plastični otpad, a karton u kantu za papirni otpad).

Držite kapsule dalje od djece

Persil podržava međunarodnu kampanju „Držite kapsule dalje od djece“ koju je pokrenulo Međunarodno udruženje za sapune, deterdžente i proizvode za održavanje (A.I.S.E.). Kampanja je namijenjena roditeljima i osobama koje brinu o maloj djeci i cilj joj je spriječiti zloupotrebu kapsula deterdženta za rublje.

Cilj kampanje je pružiti konkretne savjete o tome kako spriječiti da se djeca ozlijede i kako sigurno upotrebljavati kapsule za pranje rublja i pohraniti ih izvan dohvata djece.

Kako nam je sigurnost djece na prvom mjestu, sve su naše kapsule i spremnici sigurni za djecu, a logotip na ambalaži prikazuje kako pravilno držati proizvod.

Činimo svijet čistijim

Naši certifikati

Henkel doprinosi održivom otisku aktivnim sudjelovanjem u raspravama Međunarodnog udruženja za sapune, deterdžente i proizvode za održavanje (A.I.S.E.), radeći na neprekidnom napretku industrije zajedno s ostalim proizvođačima sapuna i deterdženata.

Mikroplastika

Persil neumorno radi na sprečavanju prodiranja mikroplastika u okoliš kroz svoje proizvode. Otkrijte pojedinosti o dosadašnjim važnim postignućima i našim budućim obvezama.

Henkelova odgovornost

Kao vodeće poduzeće u području održivosti, nastojimo otkriti nova rješenja za održivi razvoj, a pritom nastavljamo odgovorno oblikovati svoje poslovanje. Ta ambicija obuhvaća sve djelatnosti našeg poduzeća – duž cijelog lanca vrijednosti.