Zanimljive činjenice

Okvir perilice rublja napunjen bijelim i zelenim rubljem
Loading...

Polimeri u deterdžentima imaju razne važne funkcije i često omogućuju poseban učinak deterdženta.

Više o Persilovim polimerima

Najčešće korišteni polimeri u Persilovim formulama su:

 

Sredstva protiv ponovnog taloženja

Pomažu održati otopljene čestice prljavštine stabilnim u tekućini za pranje i tako sprječavaju njihovo ponovno taloženje na tekstilnim tkaninama. Također sprječavaju ispiranje boja.

 

Sredstva protiv pjenjenja

Pomažu održati razinu pjene pod kontrolom kako bi se izbjeglo prekomjerno pjenjenje ili izlijevanje vode iz perilice ako se unese prevelika količina deterdženta.

 

Inhibitori prijenosa boja

Održavaju postojanost boje u tekućini za pranje i sprječavaju ponovno taloženje i prijenos boja na druge tekstilne tkanine. Inhibitori prijenosa boja osnovna su komponenta svih djelotvornih deterdženata za šareno rublje.

 

Djelatni polimeri

Osim površinski aktivnih tvari, određeni Persilovi proizvodi sadrže posebne djelatne polimere za djelotvornije uklanjanje mrlja ili bolju blistavost rublja.

 

Polimeri za otpuštanje prljavštine

Apsorbiraju se u vlakna tijekom pranja i stvaraju zaštitni sloj. U slučaju nastajanja novih masnih mrlja, njihovo je uklanjanje značajno poboljšano.

 

Sredstva za prilagodbu viskoznosti

Kontroliraju viskoznost Persilovih gelova.

Kako upotrebljavamo polimere?

Nasmijano dijete rukom i nogom podiže bijelu tkaninu
Loading...

Persil upotrebljava različite polimere za postizanje različitih svojstava proizvoda. Oni, primjerice, sprječavaju ponovno taloženje prljavštine na vlaknima, prijenos boja pa čak i dublji prodor prljavštine. Mnogi su polimeri biorazgradivi, no neki nažalost nisu. Budući da pri razvoju svojih proizvoda stalno nastojimo poboljšati svoje formule i njihov ekološki otisak, radimo na tome da takve polimere zamijenimo onima s većom sposobnosti biorazgradivosti kada mogu pružiti sličan učinak.

Pronađite savršeno rješenje za svoje potrebe

Prirodni sastojci

Persil neprestano radi na usavršavanju održivih rješenja. Otkrijte njegovu inovaciju – Persil Green Power – 100-postotna učinkovitost čišćenja, zeleno kao nikad do sada.

Osjetljiva koža

Persil Sensitive Gel i Sensitive Megaperls razvijeni su za ljude s osjetljivom kožom. Ti su deterdženti osobito pogodni za kožu, a njihove formule bez bojila sadržavaju posebno razvijene mirise prikladne za osobe koje boluju od alergija.

Higijenska čistoća

Čisto rublje pridonosi zdravom okruženju za vas i vašu obitelj. Persilovi proizvodi s tehnologijom dubinskog čišćenja čuvat će vaše rublje higijenski čistim.