Skip to Content

Deterdžent za osjetljivu kožu: Deterdžent nježan za kožu i osjetljiva koža često postavljana pitanja

Majka, otac i beba u bijelom, a pored proizvodi Persil i Silan Sensitive

Što je osjetljiva koža?

Osjetljiva koža sklona je nadraženosti ili upalama, koje uzrokuju crvenilo, osipe, prištiće, svrbež itd. Osobe s osjetljivom kožom moraju biti oprezne pri kupnji proizvoda, posebice sapuna i deterdženata, koji su najčešći uzročnici nadraženosti kože. Među osobe s osjetljivom kožom osobito se ubrajaju mlađa djeca, osobe s sklone alergijama i starije osobe. Svakom tipu kože, osjetljivom ili ne, potrebna je dostatna zaštita i njega.

Što je važno u pogledu deterdženta za osjetljivu kožu?

Kad je riječ o deterdžentima za osjetljivu kožu, najvažnije je odabrati deterdžent koji je vrlo nježan za kožu. Zbog toga je Persilov i Silanov asortiman proizvoda Sensitive dermatološki odobren, a Europski centar za istraživanje alergija (ECARF) ispitivanjima je utvrdio da su ti proizvodi nježni za kožu i pogodni za alergičare. Tekući i praškasti deterdženti Persil kao i omekšivači Silan sadržavaju posebno razvijene mirise koji su nježni za kožu i pogodni za alergičare te ne sadržavaju bojila.

Trebaju li alergičari upotrebljavati isključivo deterdžente bez mirisa?

Ne, mnogi alergičari mogu upotrebljavati i mirisne deterdžente koje mogu podnijeti osobe s kožnom alergijom. Osobe koje pate od alergija, a koje ne podnose takve deterdžente, trebale bi birati proizvode bez ikakvih mirisa. Nadalje, u skladu s direktivama EU-a, određeni mirisi koji se češće povezuju s alergijama navedeni su na naljepnici na poleđini ambalaže deterdženta. To pomaže kupcima s dijagnosticiranim alergijama na navedene tvari pri odabiru odgovarajućeg proizvoda.

Moraju li alergičari upotrebljavati samo deterdžente koji ne sadržavaju konzervanse?

To nije slučaj. Objasnit ćemo zašto naš tekući deterdžent sadržava konzervanse. Dok kruti deterdženti ne mogu sadržavati konzervanse zbog svojeg kemijskog sastava, konzervansi koji su dodani u tekuće deterdžente mogu biti nužni za jamčenje stabilnosti formule proizvoda. Stoga sredstvu za pranje rublja Persil Sensitive Gel dodajemo konzervans radi zaštite proizvoda. Europski centar za istraživanje alergija (ECARF) potvrdio je da je deterdžent Persil Sensitive pogodan za alergičare. Kad je riječ o uporabi konzervansa metilizotiazolinona, ECARF-ov pečat znači da je upotrijebljena vrlo mala doza koja je manja od granične vrijednosti koja uzrokuje neželjene reakcije.

Koji materijali su idealni za osjetljivu kožu?

Odjevni predmeti koji dolaze u dodir s osjetljivom kožom trebali bi se sastojati od čistog, neobrađenog pamuka ili svile s minimalnom količinom dodanih boja. Vuna i sintetička vlakna mogu nadražiti kožu, pa se ne preporučuju.

Trebaju li alergičari upotrebljavati manje deterdženta nego što je preporučeno na ambalaži proizvoda Persil Sensitive?

Ne, Persil Sensitive uvijek bi se trebao dozirati u skladu s preporučenim količinama na poleđini ambalaže koje ovise o tvrdoći vode i razini zaprljanosti rublja.

Je li Persil Sensitive dostupan za kupnju samo na određenim prodajnim mjestima?

Ne, Persil Sensitive dostupan je za kupnju na brojnim prodajnim mjestima kao što su trgovine mješovitom robom, drogerije i supermarketi.

Kako prati odjeću za bebe i djecu?

Podijelite rublje na bijelu, svjetlu i tamnu odjeću. Bijelo rublje operite zasebno. Rublje operite deterdžentom Persil Sensitive Gel, Powder ili Duo-Caps i upotrijebite Silan Sensitive kako biste zadržali mekoću odjeće. Pri doziranju deterdženta obratite pozornost na razinu zaprljanosti rublja.

Bi li se odjeća za bebe trebala oprati prije prvog nošenja?

Da, odjeća za bebe trebala bi se oprati na najvišoj mogućoj temperaturi prije prvog nošenja kako bi se odstranile sve kemikalije i štetne tvari koje može sadržavati tkanina.

Mora li se odjeća za bebe prati zasebno?

Ne, odjeću za bebe možete jednostavno dodati svojem uobičajenom rublju i oprati na najvišoj temperaturi koja je preporučena na etiketi tkanine.

Smije li se odjeća za bebe prati s omekšivačem tkanine?

Da. Omekšivač tkanine zaglađuje površinu tkanine i, ne samo da je čini mekšom, već i pomaže pri sprječavanju nadraženosti kože. Osjetljivi omekšivači tkanine kao što je Silan Sensitive posebno su prikladni za bebe i alergičare.