Pod mikroplastikom podrazumijevamo čvrste, netopljive plastične čestice, veličine pet milimetara ili manje, koje nisu biorazgradive. One mogu ući u rijeke i oceane preko otpadnih voda i tamo se akumulirati.

 

Prvi važan korak je izbjegavanje upotrebe „mikro perlica“ u našim proizvodima za pranje rublja.
Ti su se materijali ranije upotrebljavali u pojedinim proizvodima za struganje ili kao abrazivne čestice.

 

U drugom smo koraku započeli s uklanjanjem sredstava za zamućivanje – izrađenih od čvrste sintetičke plastike koja se uglavnom primjenjuju iz estetskih razloga – iz naših potrošačkih proizvoda. Od 2020. u našim se potrošačkim proizvodima širom svijeta upotrebljavaju samo prirodna ili biorazgradiva sredstva za zamućivanje. Pokrenuli smo i projekte za uklanjanje određenih vrsta kapsula s parfemom – koje se upotrebljavaju za stvaranje dugotrajnih mirisa s manje parfema – za koje postoji ista argumentacija kao i za mikroplastiku. Plan je zamijeniti sve sintetičke kapsule s parfemom s biorazgradivim otopinama najkasnije do 2022. godine.

 

Kako bismo spriječili da nepravilno zbrinjavanje naše plastične ambalaže ne doprinosi zagađenju oceana, trudimo se da ekonomija zatvorene petlje za plastiku bude slična postojećim sustavima za papir i otpadni papir. Nastavit ćemo povećavati mogućnost recikliranja ambalaže uz istovremeno povećanje postotka recikliranog materijala u našoj ambalaži.

 

Više informacija o mikroplastikama možete pronaći na Henkelovom web-mjestu.

Činimo svijet čistijim

Naši certifikati

Henkel doprinosi održivom otisku aktivnim sudjelovanjem u raspravama Međunarodnog udruženja za sapune, deterdžente i proizvode za održavanje (A.I.S.E.), radeći na neprekidnom napretku industrije zajedno s ostalim proizvođačima sapuna i deterdženata.

Prirodni sastojci

Persil neprestano radi na usavršavanju održivih rješenja. Otkrijte njegovu inovaciju – Persil Green Power – 100-postotna učinkovitost čišćenja, zeleno kao nikad do sada.

Henkelova odgovornost

Kao vodeće poduzeće u području održivosti, nastojimo otkriti nova rješenja za održivi razvoj, a pritom nastavljamo odgovorno oblikovati svoje poslovanje. Ta ambicija obuhvaća sve djelatnosti našeg poduzeća – duž cijelog lanca vrijednosti.