Naši razvojni inženjeri stalno rade na ambalaži u kojoj se upotrebljava što je manje moguće materijala, kao i materijali za koje postoje javni sustavi za recikliranje. Budući da razmatramo cijeli životni ciklus svojih proizvoda, uzimamo u obzir i odlaganje ambalaže u otpad ili njezino recikliranje. Cilj je postići zatvoreni kružni sustav recikliranja za plastiku, kakav je, primjerice, već dugo uspostavljen za papir.

 

Danas se sva Persilova ambalaža može u potpunosti reciklirati ako se prethodno pravilno zbrine. Osim toga, u narednim godinama želimo povećati udio već reciklirane plastike u svojoj ambalaži i upotrebljavati bioplastiku. Više informacija o obvezi koju je društvo Henkel preuzelo možete pronaći ovdje

Kružno gospodarstvo

Plastične i staklene boce na stolu
Loading...

Pametnija ambalaža

Naši razvojni inženjeri stalno rade na rješenjima koja upotrebljavaju što je manje moguće ambalaže i materijale za koje postoje javni sustavi za recikliranje. Proučava i analizira se svaki dizajn ambalaže kako bi se osigurala maksimalna funkcionalnost, a istovremeno se garantira sigurnost potrošača i smanjuje negativni utjecaj na okoliš.

Više informacija o održivosti pojedinih Persilovih proizvoda možete pronaći u odjeljku u nastavku.

Izlazak iz petlje

Naša misija je korištenje materijala iz održivih izvora i pametnog dizajna za izlazak iz petlje. Uvođenje recikliranih materijala u dizajn ambalaže ukazuje na činjenicu da ne trošimo resurse, već ih ponovno upotrebljavamo za stvaranje nove ambalaže nakon zbrinjavanja.

Henkel radi na uvođenju više od 30 % reciklirane plastike u sve potrošačke proizvode do 2025. na globalnoj razini, a već danas boca proizvoda Persil Green Power sadrži 50 % recikliranog materijala nakon isporuke potrošaču.

Zajednički rad

Vjerujemo da će napredak prema održivoj ambalaži biti moguć samo ako organizacije iz svih faza vrijednosnog lanca rade zajedno kako bi pokrenule inovacije.

Henkel je 2017. godine sklopio partnerstvo s društvenim poduzećem Plastic Bank koje se aktivno bori s problemom plastike u oceanima, pružajući prilike ljudima koji žive u siromaštvu.

Persil Gel

Boce naših tekućih deterdženata izrađene su od miješane plastike i mogu se potpuno reciklirati što potvrđuje i Institute Cyclos. Kad se njihov sadržaj potroši, prazne boce mogu se lako uvesti u postupak recikliranja, npr. odlaganjem u žute kante. Iako određeni proizvoda sadrže recikliranu plastiku, neprestano radimo na poboljšanju održivog otiska za sve proizvode u našoj ponudi.

Persil Prašak

Naše sklopive kutije i nosiva ambalaža sastoje se od najmanje 80 % otpadnog papira. Čim se isprazne, mogu se odložiti u kante za skupljanje otpadnog papira i reciklirati. Upotrebljavamo nova vlakna papira samo ako je to apsolutno neophodno za stabilnost kartonske kutije, a ta neobrađena vlakna dolaze iz održivih izvora. Ovojnica proizvoda Persil Megaperls® može se u potpunosti reciklirati u plastičnom ciklusu.

Persil Duo Caps i Persil Discs

Budući da je ovojnica kapsula topiva u vodi, mora biti zaštićena od vlage, a proizvodi Persil Duo-Caps i 4in1 Discs isporučuju se u ambalaži koja kombinira plastiku i stabilizirajući karton. Ambalaža se može u potpunosti reciklirati i štedi 40 % plastike u usporedbi s prethodno dostupnim dizajnom koji je bio sačinjen isključivo od plastike. Kada se kapsule ili diskovi iskoriste, karton i plastika iz kutije mogu se lako razdvojiti i uvesti u postupak recikliranja: plastika se može odložiti u predviđenu kantu za recikliranje, a karton u kantu za papirni otpad.

Držite kapsule dalje od djece

Persil podržava međunarodnu kampanju „Držite kapsule dalje od djece” koju je pokrenulo Međunarodno udruženje za deterdžente i proizvode za čišćenje (A.I.S.E.). Ta internetska obrazovna inicijativa upućena je roditeljima i osobama koje skrbe za malu djecu te pruža informacije o tome zašto je važno držati kapsule tekućeg deterdženta dalje od djece. Na web-mjestu www.keepcapsfromkids.eu, dostupnom na svim jezicima EU-a, objašnjeno je kako sigurno pohraniti i upotrebljavati tekuće kapsule.

 

Budući da pridajemo iznimnu važnost sigurnosti djece, svi naši proizvodi zatvoreni su tako da ih djeca ne mogu otvoriti, a sigurnosni piktogram na ambalaži prikazuje kako pravilno pohraniti proizvod.

Činimo svijet čistijim

Naši certifikati

Henkel je predvodnik u razvoju ekološki prihvatljivih deterdženata i prvo je društvo koje je potpisalo „Povelju udruženja A.I.S.E. za održivo pranje i čišćenje” 2005. godine. Društva koja se pridruže toj inicijativi Međunarodnog udruženja za proizvode za pranje rublja i kućanstvo preuzimaju obvezu stalnog poboljšanja svojih procesa i godišnjeg izvješćivanja o postignutom ekonomskom, ekološkom i društvenom napretku na temelju utvrđenih ključnih brojki.

Osjetljiva koža

Persil Sensitive Gel i Sensitive Megaperls razvijeni su za ljude s osjetljivom kožom. Ti su deterdženti osobito pogodni za kožu, a njihove formule bez bojila sadržavaju posebno razvijene mirise prikladne za osobe koje boluju od alergija.

Henkelova odgovornost

Kao predvodnik u području održivosti želimo poticati nova rješenja za održivi razvoj i razvijati svoje poslovanje na odgovoran i ekonomičan način. To obuhvaća sve djelatnosti našeg poduzeća – duž cijelog lanca vrijednosti.