Kako bismo se suočili s problemom globalnog zatopljenja i ograničili rast temperature na 2 Celzijeva stupnja, kako savjetuju znanstvenici, trebamo smanjiti godišnju razinu emisije ugljikovog dioksida po osobi s današnjih 6,8 tona na približno 2 tone.

 

Kao vodeća robna marka u Henkelovom portfelju, Persil neprekidno radi na poboljšanju svog ugljičnog otiska duž cijelog lanca vrijednosti i učinkovito pridonosi Henkelovoj strategiji „Faktor 3“.

 

Na razini poduzeća Henkel se usredotočio na djelotvorno korištenje resursa, smanjenje potrošnje energije širom svijeta i sprečavanje emisije stakleničkih plinova. Zahvaljujući danom obećanju, potrošnja energije smanjena je za 46 %, a emisija CO2 za 42 % u desetljeću između 2004. i 2014. godine.
Henkel također omogućuje svim potrošačima da daju svoj osobni doprinos zaštiti okoliša s pomoću novog kalkulatora za izračun ugljičnog otiska. Više informacija možete pronaći u odjeljku u nastavku.

Faktor 3

Energija i klima sastavni su dijelovi Henkelove strategije „Faktor 3“ koja propisuje trostruko povećanje učinkovitosti do 2030.

Otkrijte svoj osobni otisak

Odvojite nekoliko minuta kako biste saznali kako vaše navike i odabiri utječu na vaš ugljični otisak s pomoću kalkulatora koji su posebno razvili Henkel i Wuppertal Institute (Njemačka). Kalkulator vam može pomoći da brzo otkrijete svoj osobni otisak i date doprinos znanstvenim istraživanjima održivog načina života. Svi podaci koje unesete bit će anonimni.

Pozitivan utjecaj na klimu

Ograničavanje emisije ugljikovog dioksida i stakleničkih plinova u borbi protiv klimatskih promjena je jedan od najvećih izazova s ​​kojima se čovječanstvo ikad suočilo. Podržavajući Pariški sporazum Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, Henkel se posvetio ispunjavanju dugoročne vizije ostvarivanja pozitivnog utjecaja na klimu do 2040. godine.

Činimo svijet čistijim

Naši certifikati

Henkel doprinosi održivom otisku aktivnim sudjelovanjem u raspravama Međunarodnog udruženja za sapune, deterdžente i proizvode za održavanje (A.I.S.E.), radeći na neprekidnom napretku industrije zajedno s ostalim proizvođačima sapuna i deterdženata.

Mikroplastika

Persil neumorno radi na sprečavanju prodiranja mikroplastika u okoliš kroz svoje proizvode. Otkrijte pojedinosti o dosadašnjim važnim postignućima i našim budućim obvezama.

Henkelova odgovornost

Kao vodeće poduzeće u području održivosti, nastojimo otkriti nova rješenja za održivi razvoj, a pritom nastavljamo odgovorno oblikovati svoje poslovanje. Ta ambicija obuhvaća sve djelatnosti našeg poduzeća – duž cijelog lanca vrijednosti.