Zanimljive činjenice

pogled na mrlju na bijeloj košulji
Loading...

Enzimi su biološka sredstva za čišćenje koja djeluju na određene vrste mrlja. Postoje različite vrste enzima, a svaki je prikladan za uklanjanje određenih vrsta mrlja i nečistoća (masti, škroba, proteina...). Svaki enzim u Persilovim formulama djeluje kao katalizator i aktivira se više puta tijekom ciklusa pranja kako bi u potpunosti uklonio sve čestice prljavštine. Čak i pri niskim temperaturama. Neovisno o njihovoj koncentraciji, enzimi moraju biti navedeni na ambalaži u skladu s Uredbom EU-a o deterdžentima.

Više o Persilovim enzimima

Glavni enzimi koji se upotrebljavaju u Persilovim formulama su proteaze, amilaze i celulaze:

 

Proteaze

Uklanjaju prljavštinu koju sačinjavaju proteini kao što su jaja, krv i mlijeko

 

Amilaze

Uklanjaju mrlje od šećera i škroba kao što su tjestenina, krumpir, riža i žitarice

 

Celulaze

Omekšavaju tekstilne proizvode i održavaju boju, bjelinu i cjelovitost tkanine

Kako upotrebljavamo enzime?

pogled na mrlju na bijeloj košulji
Loading...

Persil neumorno razvija vrhunske enzime koji prate promjenjive navike društva i učinkovito uklanjaju čak i prethodno nepoznate vrste mrlja. Enzimi s hladnom aktivacijom pospješuju uklanjanje mrlja pri niskim temperaturama pranja kao što su 20 °C ili 30 °C.

Pronađite savršeno rješenje za svoje potrebe

Prirodni sastojci

Persil neprestano radi na usavršavanju održivih rješenja. Otkrijte njegovu inovaciju – Persil Green Power – 100-postotna učinkovitost čišćenja, zeleno kao nikad do sada.

Osjetljiva koža

Persil Sensitive Gel i Sensitive Megaperls razvijeni su za ljude s osjetljivom kožom. Ti su deterdženti osobito pogodni za kožu, a njihove formule bez bojila sadržavaju posebno razvijene mirise prikladne za osobe koje boluju od alergija.

Higijenska čistoća

Čisto rublje pridonosi zdravom okruženju za vas i vašu obitelj. Persilovi proizvodi s tehnologijom dubinskog čišćenja čuvat će vaše rublje higijenski čistim.