Perilice rublja, biljka i košara za veš
Loading...

Perite rublje na niskim temperaturama i smanjite svoj utjecaj na klimatske promjene

Tijekom godina neprestano smo usavršavali Persilovu formulu kako bismo osigurali vrhunski učinak pranja na niskim temperaturama.

Naša formula za hladno pranje omogućuje pranje odjeće na nižoj temperaturi i daje vam svježu i čistu odjeću uz uštedu energije u iznosu do 60 € godišnje. Dodatno, pranjem rublja na 30 °C možete smanjiti utjecaj svoje perilice na klimatske promjene za 50 %.

Napunite perilicu koliko je to moguće i uštedite na računu za struju

Ako napunite perilicu koliko je to moguće prije pranja, to vam pomaže da uštedite ne samo vodu nego i novac zahvaljujući manjem računu za struju.

Planiranjem rasporeda pranja odjeće te prikupljanjem i razvrstavanjem slično zaprljanih odjevnih predmeta možete izbjeći njihovo pranje u napola praznoj perilici, čime ćete uštedjeti deterdžent i smanjiti svoj godišnji račun za struju do 70 %.

Izračunajte svoj osobni ekološki otisak

Odvojite nekoliko minuta i upotrijebite kalkulator koji su razvili Henkel i Wuppertal Institute (Njemačka) da biste saznali kako vaše odluke utječu na vaš ugljični otisak. S pomoću tog kalkulatora možete brzo utvrditi svoj osobni ekološki otisak.

Činimo svijet čistijim

Naši certifikati

Henkel je predvodnik u razvoju ekološki prihvatljivih deterdženata i prvo je društvo koje je potpisalo „Povelju udruženja A.I.S.E. za održivo pranje i čišćenje” 2005. godine. Društva koja se pridruže toj inicijativi Međunarodnog udruženja za proizvode za pranje rublja i kućanstvo preuzimaju obvezu stalnog poboljšanja svojih procesa i godišnjeg izvješćivanja o postignutom ekonomskom, ekološkom i društvenom napretku na temelju utvrđenih ključnih brojki.

Henkelova odgovornost

Kao predvodnik u području održivosti želimo poticati nova rješenja za održivi razvoj i razvijati svoje poslovanje na odgovoran i ekonomičan način. To obuhvaća sve djelatnosti našeg poduzeća – duž cijelog lanca vrijednosti.