Skip to Content

Nakon pranja

Majka stavlja sušiti veš, a djevojčica drži košaru

Kako postupati s rubljem nakon pranja

Izvadite odjeću iz perilice čim prije nakon završetka pranja i osušite je. Time ćete spriječiti da vlažno rublje poprimi neugodne mirise. Spriječit ćete i nepotrebno gužvanje odjeće te olakšati njezino glačanje, čime štedite i električnu energiju.

Sušenje na otvorenom
Prostrite rublje što prije nakon završetka pranja. Tako ćete spriječiti stvaranje plijesni i nepotrebno gužvanje. Ako prije vješanja poravnate rublje i oblikujete ga u izvorni oblik, olakšat ćete si glačanje. Košulje i majice mogu se za sušenje objesiti na vješalicu. Vunenu i svilenu odjeću po mogućnosti sušite položenu ravno i izbjegavajte izravnu sunčevu svjetlost.

Sušenje u sušilici rublja
Upotreba sušilice štedi puno vremena jer se odjeća ne mora pojedinačno prostirati. Sprječava i stvaranje prekomjerne vlage u stanu u slučaju da rublje sušite u zatvorenom prostoru. Postoji i dodatna prednost za odjeću. Ručnici osušeni u sušilici, primjerice, bit će ugodni i mekani. No nemojte stavljati osjetljivo rublje u sušilicu. Na oznakama za njegu možete pronaći upute je li određeni komad rublja pogodan za sušenje u sušilici.