Skip to Content

Osjetljiva koža

Beba na plavoj tkanini

Imate osjetljivu kožu ili novorođenče?

Pridržavajte se savjeta kako biste što više umanjili opasnost od iritacije kože

Imate li osjetljivu kožu ili novorođenče u kući? Jeste li znali da je koža dojenčadi trostruko tanja od one odraslih osoba, pa je osjetljivija i podložnija razvoju iritacija od deterdženata za rublje? Saznajte više o savjetima za smanjenje opasnosti od iritacije kože tijekom pranja rublja.

1 Odgovarajući proizvod
Imate li vi ili neki član vaše obitelji kožne alergije? Opasnost od alergijskih reakcija možete znatno smanjiti upotrebom samo hipoalergenskih deterdženata. Persil je razvio proizvode koji omogućuju savršenu čistoću i njegu za rublje dok su istodobno nježni prema koži. Preporučuje ECARF, a odobrili su dermatolozi.

2 Razina doziranja
Pridržavajte se razine doziranja proizvoda propisane na pakiranju za određene količine i razine onečišćenosti rublja.

3 Cirkulacija vode
Provjerite da bubanj nije pun kako bi voda mogla bolje cirkulirati i isprati deterdžent s rublja.

4 Pravilno ispiranje
Pričekajte da ciklus ispiranja dođe do kraja kako bi se svi eventualni ostaci proizvoda mogli pravilno ukloniti. Ako odaberete kratak program, obratite pažnju na ciklus ispiranja jer se u tim vrstama programa upotrebljavaju manje količine vode za ispiranje. Ako niste sigurni, upotrijebite funkciju duljeg ispiranja ili ponovite ciklus ispiranja.

5 Sušenje odjeće
Sušite li rublje vani? To je često ugodnije i bolje. Ali ne i tijekom sezone peludne groznice kad se u zraku nalazi mnogo peluda koji se može primiti za rublje i prouzročiti iritacije prilikom nošenja.

6 Nova odjeća
Novu odjeću obavezno operite jedanput ili dvaput prije prvog nošenja kako biste uklonili tvorničke ostatke i boje te omekšali odjeću i izbjegli opasnost od iritacije kože