Skip to Content

Uklanjanje mrlja od znoja s majice

Znoj ili znojenje ne mogu se izbjeći. Prisutan je primjerice u jutarnjim satima prije odlaska na posao, kada se nalazite u vrlo stresnoj situacijia ali i u svakodnevnim aktivnostima. Nažalost, znoj na majicama ostavlja žute tragove koji dodatno emitiraju neugodne mirise. Ove mrlje potrebno je brzo rješavati stoga je potrebno postupati s njima na slijedeći način:

Pogled prema ženskim uznojenim leđima, odnosno prema majci za trening.

Vrste mrlja od znoja

I dok većina nas kad začuje riječ „znoj“ automatski pomisli na pazuhe, to nije jedino mjesto na kojem znoj može stvarati probleme. Najčešća mjesta gdje se pojavljuje su pazuh,vrat i leđa. Ukoliko se borite s mrljama ispod pazuha, najčešći krivac je dezodorans. Proteini iz znoja često negativno reagiraju u kombinaciji s aluminijem koji je sastojak svih dezodoransa. To znači da su u ovom predjelu rezultati vašeg znojenja najgori.

 

Uklanjanje mrlja od znoja s majice: Korak po korak

Uklanjanje mrlja od znoja ne mora biti teško. Ovim uputama korak-po-korak jednostavno ih uklonite:

 1. Na etiketi za održavanje odjevnog predmeta provjerite može li se prati u perilici.
 2. Odaberite deterdžent Persil
 3. Nanesite deterdžent Persil
 4. Operite na najvišoj temperaturi sigurnoj za odabranu tkaninu
 5. Provjerite i uvjerite se da je mrlja nestala

Odaberite deterdžent

Prvo što uvijek morate učiniti kada uklanjate mrlju jest pročitati etiketu na odjevnom predmetu i provjeriti može li se odjevni predmet prati u perilici rublja. O tome ovisi koje ćete sredstvo za uklanjanje mrlja odabrati. Deterdžent koji se može koristiti jest Perwoll Sport & Activecare 3D sredstvo za uklanjanje mrlja. Zbog posebnog Re-Fresh učinka, vaša odjeća ne samo da će biti čista nakon pranja, već i bez neugodnih mirisa.

Tretiranje tkanine prije pranja

Kada primijetite mrlju od znoja pokušajte ju ukloniti što je prije moguće. Nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja izravno na mrlju i ostavite da djeluje 10 minuta. Ukoliko je mrlja tvrdokornija majicu prvo namočite u vodu, zatim dodajte deterdžent.

Operite i isperite

Nakon završetka pranja provjerite je li vidljiva žuta mrlja. Odjevni predmet na kojem su još vidljive mrlje od znoja nemojte nikad staviti sušiti. Umjesto toga, ponavljajte navedene korake sve dok se mrlja ne povuče. 

 

Uklanjanje mrlja od znoja s bijele majice

Žute mrlje na bijelim košuljama vrlo su vidljive te ih je potrebno ukloniti što je prije moguće. Odaberite deterdžent za pranje bijele odjeće, kao što su Persil Regular ili Persil Power Gel.

Uklanjanje mrlja od znoja sa šarenih majica

Mnogo ljudi za uklanjanje mrlja radije odabire prirodna sredstva, naročito za osjetljive tkanine. Međutim, to nije uvijek najbolja opcija. Odaberite Perwoll Sport & Activeware 3D ili Persil Color za uklanjanje mrlja s odjeće.

Uklanjanje mrlja od znoja s osjetljivih tkanina

Kad morate ukloniti mrlje od znoja s majice, plahti, košulja ili jakni, pažljivo provjerite vrstu tkanine koju tretirate. Neke vrste tkanina, primjerice poliester, lan i pamuk mogu podnijeti snažne vrtnje i okretanja perilice rublja. Druge vrste tkanina su osjetljivije. Ako vam se mrlja od znoja pojavila na predmetima od kože, svili ili vune, ručno pranje ili tretiranje samo onih mjesta na kojima se nalazi mrlja predstavlja bolju opciju.

Prilikom uklanjanja mrlja od znoja, deterdžent ne morate isprati s odjeće prije pranja odjeće u perilici za rublje. Prije pranja odjeće na etiketi provjerite na kojoj se najvišoj temperaturi odjevni predmet smije prati. Što je temperatura viša to će se mrlja lakše ukloniti, zajedno s mirisom koji ju prati.

Provjerite mrlju

Znojenje se nažalost ne može izbjeći, ali je dobro znati kako pravilno ukloniti mrlje od znoja. Slijedeći navedene upute riješit ćete se žutih mrlja na majicama na brz i jednostavan način.

 • Pletnena košarica puna bijelog rublja.

  Najčešća pitanja

 • Savjeti za pranje

  Savjeti za pranje rublja

 • Pletnena košarica puna bijelog rublja.

  Najčešća pitanja

 • Savjeti za pranje

  Savjeti za pranje rublja

Više proizvoda
 • Proizvod Persil gel za bijelo rublje

  Persil Power Gel

 • Proizvod Persil prašak za bijelo rublje

  Persil Regular Prašak

 • Proizvod Persil gel za obojano rublje

  Persil Color Gel

Ostali članci
 • Kako ukloniti mrlje od makeup-a i ruža za usne

  Kako ukloniti mrlje od makeup-a i ruža za usne

 • Kako ukloniti mrlje od kave i čaja?

  Uklanjanje mrlji od kave i čaja